sreda, 6. november 2013

SIMBIOZA

Že tretje leto, se na naši šoli vključujemo v projekt SIMBIOZA, ki poveže celotno Slovenijo. Osnovno poslanstvo Simbioze ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja.
Letos se je prijavilo 11 udeležencev, katerim pomagajo tudi učenci z naše šole, ki so se odločili, da svoj prosti čas namenijo nečemu dobremu, prostovoljnemu in tako pomagajo starejšim pridobiti znanje iz računalniškega sveta.
Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi:
 projekt SIMBIOZA na OŠ POLJANE

Zapisal: Martin Polenšek, 9.a – prostovoljec pri simbiozi
 
»V Sloveniji je letos že tretjič potekal projekt  SIMBIOZA. Tudi v Poljanah smo se tega projekta udeležili. Namen, je dvigniti računalniško pismenost pri odraslih ob pomoči prostovoljcev.
V tednu, smo se vsak dan naučili nekaj novega. V ponedeljek smo se seznanili s prižiganjem,  ugašanjem računalnika in uporabo microsoft worda; torek je bil posvečen brskanju po internetu in iskanju najrazličnejših podatkov; v sredo so se starejši naučili prenesti sliko z interneta v microsoft word in jo tam preurediti in shraniti;  v četrtek smo se seznanili z elektronsko pošto in g-mailom kot klepetalnico; petek so namenili obnovi tem, ki so jih obravnavali med tednom.
Starejši se zelo radi učijo. Kot prostovoljec sem bil srečen, da sem nekaj svojega znanja in časa delil s starejšimi.«