torek, 31. december 2013

PRILOŽNOST ZA VSAKOGAR!




Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti – SKK.


Koordinatorka projekta na šoli je Katja Zorko.


V letošnjem šolskem letu je naša šola vključena v mrežo šol, ki sodelujejo v projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti – SKK. Projekt se izvaja v okviru sredstev evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013. V mrežo šol so vključene še OŠ Ivana Groharja, kot nosilna šola, OŠ Škofja Loka – Mesto in OŠ Cvetka Golarja. 


Projekt smo poimenovali Priložnost za vsakogar!, z njim želimo učencem ponuditi dodatne možnosti za poglabljanje svojega znanja, predvsem pa za sproščeno druženje in za priložnosti neformalnega druženja z vrstniki znotraj šole.


Pripravili smo program, ki zajema različne dejavnosti, med drugim bomo brali pod krošnjami, pisali svoje vtise o prebranem, obiskovali razne kulturne prireditve in ustanove, organizirali »Bralni zaklad« za vrtčevske otroke, ki ga bodo vodili učenci šolske skupnosti,  nudili pomoč učencem, ki imajo kakršne koli težave na učnem področju, se posvetili nadarjenim učencem, sodelovali s Centrom slepih in slabovidnih Škofja Loka, se medgeneracijsko družili … Krovna tema bodo pravljice in pripovedke različnih narodov, ljudstev, začenši s slovenskimi. Prav je, da se spoznamo in da spoznamo tudi druge.


Projekt je v prvi vrsti namenjen otrokom, ki imajo kakršne koli težave z branjem, z vrednotenjem prebranega in vsem tistim, katerim menite, da bi tovrstno druženje koristilo.